Kombucha Malina, Hibiscus & Imbir 500ml

15,00 

Brak w magazynie

Kategoria:

Opis

Kombucha jest słodko-kwaśnym, musującym napojem powstającym na skutek procesów fermentacji z herbaty i cukru dzięki obecności tzw. grzyba herbacianego. Grzyb herbaciany, zwany również grzybem japońskim, to tak naprawdę zbiór różnego  mikroorganizmów – głównie bakterii i drożdży.

Dlaczego warto pić Kombuche ?

  1. Naturalny probiotyk  – Wzmacnia odporność.
  2. Usuwa zaparcia/wzdęcia.
  3. Obniża poziom cukru we krwi.
  4. Niweluje toksyny i grzyby w organizmie.
  5. Zwalcza Helikobakter i Refluks.
  6. Reguluje cholesterol i trójglicerydy.
  7. Usuwa zespół jelita drażliwego (IBS).
  8. Stwarza nieprzyjazne warunki dla pasożytów w jelitach.
  9. Wspomaga prace i regenerację wątroby.
  10. Odbudowuje florę jelitową po antybiotykach.

Nasza kombucha jest wyjątkowa ponieważ jest ona wykonana na żywych owocach nie jest pasteryzowana i jest robiona z pasją !
Produkt nie jest lekiem.
Skład – Herbata Czarna, Cukier, Maliny, Hibiscus, Imbir, Żywe kultury bakterii
Butelka – 500ml