Opis
Kombucha jest słodko-kwaśnym, musującym napojem powstającym na skutek procesów fermentacji z herbaty i cukru dzięki obecności tzw. grzyba herbacianego. Grzyb herbaciany, zwany również grzybem japońskim, to tak naprawdę zbiór różnego mikroorganizmów – głównie bakterii i drożdży.
Dlaczego warto pić Kombuche ?
- Naturalny probiotyk – Wzmacnia odporność.
- Usuwa zaparcia/wzdęcia.
- Obniża poziom cukru we krwi.
- Niweluje toksyny i grzyby w organizmie.
- Zwalcza Helikobakter i Refluks.
- Reguluje cholesterol i trójglicerydy.
- Usuwa zespół jelita drażliwego (IBS).
- Stwarza nieprzyjazne warunki dla pasożytów w jelitach.
- Wspomaga prace i regenerację wątroby.
- Odbudowuje florę jelitową po antybiotykach.
Nasza kombucha jest wyjątkowa ponieważ jest ona wykonana na żywych owocach nie jest pasteryzowana i jest robiona z pasją !
Skład – Herbata Czarna, Cukier, Cytryna & Mięta , Żywe kultury bakterii
Produkt nie jest lekiem
Butelka – 500ml